søndag

Halvøkologisk gresskarsuppe med ingefær

Tusen takk til min fineste venninne, Beatrice, som gav meg grunnoppskrifta til denne suppa. Lite visste jeg at gresskar var SÅ godt! Og ettersom vi i Norge har blitt et Halloween-land, så kan vi jo like gjerne spise godsakene - ikke sant?

Dette er hva du trenger:
600 gr. gresskar, 250 gr. potet (økologisk, Coop), 1 løk (økologisk, Coop), 3-4 hvitløksfedd, olje, 1 bit ingefær (frys gjerne resten!), 5 dl. grønnsaksbuljong (økologisk, Kolonihagen), 1 bit kålrot (økologisk, Frilund/Meny), salt og pepper

Garnityr: 1 hakka chili, linser (økologisk, Kiwi) og rømme (økologisk, Coop).

Varm olje og steik løk og hvitløk lett i panna (lurt med djup panne). Del potet og gresskar i biter og ha i. Steik i 5-6 minutter. Hakk ingefær og ha den i. Hell over buljong og la det putre i en halvtime. Rasp kålrot og ha den i mot slutten. Salte og pepre før alt helles i blenderen.

Garnityret består av å rense og hakke chili samt varme opp linsene. Dandere etter eget ønske i suppa.

Høgg og èt!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...